Primarii care fac parte din Asociatia Municipiilor din Romania si-au spus ieri nemultumirile, protestand fata de indiferenta reprezentantilor Guvernului vizavi de problemele lor administrative. "Cerem Guvernului si Parlamentului sa urgenteze legislat
Primarii care fac parte din Asociatia Municipiilor din Romania si-au spus ieri nemultumirile, protestand fata de indiferenta reprezentantilor Guvernului vizavi de problemele lor administrative. "Cerem Guvernului si Parlamentului sa urgenteze legislatia privind descentralizarea administratiei publice", a declarat primarul Capitalei, Adriean Videanu.  Prezent la discutie, Emil Calota, primarul din Ploiesti, a punctat cateva dintre problemele pe care primarii le au in relatia lor cu structurile guvernamentale. "Proiectul privind trecerea Politiei Rutiere si a Ordinii Publice la primarii a fost abandonat in 2006", s-a plans Calota. Colegul sau Tudor Pentiuc, edilul-sef al Pitestiului, a detaliat si mai mult problemele: "Ministerul Culturii vrea sa ne dea cinematografele fara sa vorbeasca macar si cu noi. Noi nu stim ce vom face cu ele. Ministerul Educatiei ne da bani abia in august si apoi ne critica pentru ca nu i-am cheltuit", a adaugat Pentiuc. Primarul Videanu a mai cerut Guvernului si un program national cu alternative de circulatie ocolitoare pentru toata tara, recunoscand ca problema traficului este una generala, iar situatia din Capitala se poate repeta in orice alt oras mare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.