Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici s-au impus categoric in fata Germaniei, scor 31-24, si se vor bate cu reprezentantele tarii gazda pentru un loc in semifinalele Campionatului Mondial.



Reprezentativa feminina de
Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici s-au impus categoric in fata Germaniei, scor 31-24, si se vor bate cu reprezentantele tarii gazda pentru un loc in semifinalele Campionatului Mondial.



Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va juca, joi, impotriva Frantei in sferturile de finala ale Campionatului Mondial. Elevele antrenorului Gheorghe Tadici au incheiat grupa prinicipala de la Dijon pe prima pozitie, dupa victoria in fata Germaniei, scor 31-24 (16-12), coroborata cu infrangerea inregistrata de Ungaria in fata Coreii de Sud (26-31).

Dupa esecul din meciul cu Ungaria, Romania si-a luat revansa in fata propriilor suporteri si a reusit un meci extraordinar, pe care l-a dominat din prima pina in ultima secunda, cu Germania. Sigur, nemtoaicele nu au depus eforturi prea mari de a cistiga acest meci, acestora convenindu-le o infringere care sa le asigure in ,,sferturi'' un adversar accesibil, Angola. "Pentru noi, partida cu Germania a fost una oficiala, pe care am tratat-o ca atare. Indiferent de planurile pe care si le-a facut Germania, daca si le-a facut, noi am intrat pe teren decisi sa cistigam", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici. Handbalistele romane au dedicat victoria presedintelul Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, care a parasit cantonamentul Romaniei din Franta din cauza unor probleme de sanatate.

In cazul unui egal cu Germania, Romania ar fi terminat grupa pe pozitia a doua si ar fi intilnit in "sferturi" Angola. Steluta Luca&Co. nu au vrut insa sa riste si au preferat sa cistige o partida care le va aduce fata-n fata, in sferturi, cu reprezentantiva tarii-gazda, Franta. In ultimul meci din grupa, reprezentativa tarii-gazda s-a impus, cu scorul de 26-24, in fata campioanei europene, Norvegia. "Echipa va trebui pregatita mental si psihic pentru a juca impotriva salii. Trebuie sa fim pregatite sa jucam si 7 contra 8 sau chiar 7 contra 9. Categoric arbitrajul va fi la singe in ceea ce ne priveste. Va trebui sa avem o aparare ferma, un portar in forma maxima si un atac feroce", a mai spus Tadici. Romania si Franta si-au impartit victoriile in ultimele doua confruntari: elevele lui Tadici au castigat in 2005 la Sankt Petersburg, in timp ce fetele lui Krumbholz s-au impus, luna trecuta, la Cupa Mondiala.

Invinse in ultimul meci din grupa de Coreea de Sud, handbalistele maghiare s-au clasat doar pe pozitia a treia, urmind sa infrunte in sferturile de finala campioana mondiala, Rusia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.