Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti sesizati in dosarul in care omul de afaceri Dinu Patriciu a chemat in instanta Serviciul Roman de Informatii, pentru interceptarea ilegala a convorbirilor telefonice, au stabilit ca nu au competenta sa judece dosa
Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti sesizati in dosarul in care omul de afaceri Dinu Patriciu a chemat in instanta Serviciul Roman de Informatii, pentru interceptarea ilegala a convorbirilor telefonice, au stabilit ca nu au competenta sa judece dosarul, deoarece informatiile puse la dispozitie de procurori in aceasta cauza intra in categoria secretelor de stat, iar ei nu sunt competenti sa se pronunte asupra unor asemenea chestiuni. Completul care se ocupa de acest dosar a solicitat presedintelui CAB sa numeasca un altul , format din judecatori care au certificat ORNIS. Noul complet urmeaza sa decida daca mandatele de interceptare depuse la dosar de procurori pot fi admise ca probe. Avocatii omului de afaceri s-au opus schimbarii completului de judecata, motivand ca nici ei nu au certificat ORNIS si ca nu vor putea sa-si apere in continuare clientii. Ei au motivat ca nu pot vedea acele inscrisuri si, in consecinta, nu isi pot pregati apararea. La jumatatea lunii februarie a anului trecut, avocatii lui Dinu Patriciu au depus la Tribunalul Bucuresti, o plangere impotriva SRI cu privire la interceptarea ilegala timp de mai multi ani a convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri. In 11 mai, instanta a stabilit ca lui Dinu Patriciu i-a fost incalcat dreptul la viata initma, prevazut de Conventia Europeana a Drepturilor Omului, motiv pentru care a obligat SRI la plata de daune morale de 50.000 de lei. Sentinta a fost atacata cu apel la CAB, atat de SRI cat si de Dinu Patriciu. (A.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.