In urma unui anunt facut de un martor ocular la 112, politistii deplasati la locul jafului au retinut trei dintre hoti, al patrulea reusind sa fuga. De asemenea, a fost recuperata si prada sustrasa de la casa de schimb, in valoare de 1,4 miliarde de
In urma unui anunt facut de un martor ocular la 112, politistii deplasati la locul jafului au retinut trei dintre hoti, al patrulea reusind sa fuga. De asemenea, a fost recuperata si prada sustrasa de la casa de schimb, in valoare de 1,4 miliarde de lei vechi. Jaful s-a petrecut sambata seara, in jurul orei 19:00, la o casa de schimb valutar de pe strada Libertatii din Salonta. Conform Mediafax, cetateanul italian Paris Omar, ajutat de doi complici romani, a intrat in casa de schimb, unde i-a pulverizat casieritei in fata spray lacrimogen, dupa care a spart geamul interior de la casa cu niste pietre pe care le avea intr-un sac. Dupa ce a reusit sa intre in casa a inceput sa o loveasca pe casierita cu pumnii si picioarele. I-a furat cheile si a sustras din seif aproximativ 140.000 lei. In tot acest timp, un alt barbat statea de paza, afara, intr-un BMW inmatriculat in Italia, care a disparut de la locul faptei, imediat ce si-au facut aparitia echipajele de politie. Oamenii legii i-au retinut pe cei trei hoti din casa de schimb, al patrulea fiind prins cateva ore mai tarziu, in localitatea Bicacel, la circa 50 kilometri de Salonta. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca jaful a fost pus la cale de Paris Omar, condamnat in Italia pentru rapire, jaf armat si trafic de arme. Unul dintre complicii sai este de asemenea recidivist, el avand la activ 17 jafuri, unul dintre ele chiar asupra magazinului fostului prefect de Bihor, Ilie Bolojan. Cei patru infractori au fost prezentati procurorilor, urmand ca pe numele lor sa se solicite mandate de arestare preventiva. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.