Grupul bursier transatlantic NYSE Euronext va prelua operatiunile de pe piata certificatelor de emisii de carbon ale Bursei franceze de energie Powernext, in cadrul unui plan mai amplu de infiintare a unei platforme internationale de tranzactii cu in
Grupul bursier transatlantic NYSE Euronext va prelua operatiunile de pe piata certificatelor de emisii de carbon ale Bursei franceze de energie Powernext, in cadrul unui plan mai amplu de infiintare a unei platforme internationale de tranzactii cu instrumente de acest tip, transmite Reuters, citat de Mediafax. NYSE Euronext isi va vinde participatia de 34% la Powernext. Achizitia efectuata de NYSE Euronext va reprezenta baza pentru infiintarea unei piete internationale de tranzactionare a certificatelor de emisii de dioxid de carbon, care urmeaza sa fie dezvoltata in colaborare cu banca franceza de stat Caisse des Depots et Consignations (CDC).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.