In SUA, atat fetele, cat si baietii sunt preocupati de silueta. Potrivit Reuters Health, tot mai multi baieti apeleaza la diete si medicamente incercand sa slabeasca. Aceasta tendinta creste riscul aparitiei bulimiei si anorexiei si printre baieti, n
In SUA, atat fetele, cat si baietii sunt preocupati de silueta. Potrivit Reuters Health, tot mai multi baieti apeleaza la diete si medicamente incercand sa slabeasca. Aceasta tendinta creste riscul aparitiei bulimiei si anorexiei si printre baieti, nu numai printre fete, avertizeaza autoritatile medicale din SUA. "Este gresita ideea ca tulburarile de comportament alimentar sunt o problema strict feminina. Si barbatii isi pierd capul atunci cand vine vorba despre standardele de frumusete", afirma dr Ruth H. Striegel-Moore, de la Universitatea Midletown (SUA), coordonatorul studiului. Potrivit studiului, 27% dintre baietii americani, cu varste cuprinse intre 15-18 ani, apeleaza la o dieta, iar 5% dintre ei iau medicamente pentru slabit. Prin comparatie, in anul 1995, doar 16% dintre baieti au tinut un regim de slabire.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.