Relocarea va costa 6 milioane de euro
In Pantelimon va fi dezvoltat un proiect rezidentialFirma Andami va cumpara, in luna ianuarie, un teren cu o suprafata de 30.000 de metri patrati, situat in zona soselei de centura a Capitalei, unde va reloc
Relocarea va costa 6 milioane de euro
In Pantelimon va fi dezvoltat un proiect rezidentialFirma Andami va cumpara, in luna ianuarie, un teren cu o suprafata de 30.000 de metri patrati, situat in zona soselei de centura a Capitalei, unde va reloca productia de materiale de constructii si va dezvolta mai multe cladiri de birouri si depozite, proiect cu o valoare de sase milioane de euro. "Speram sa finalizam achizitia terenului in maximum o luna, dupa ce am avut intarzieri din cauze obiective. Multe terenuri sunt de vanzare, dar cand sa le cumperi, ori nu mai este acelasi pret, ori nu se mai vinde", a declarat ieri directorul general al firmei, Adrian Mircioiu, pentru Mediafax. Reprezentantii Andami au afirmat, la jumatatea anului, ca firma negociaza cu trei proprietari achizitia unui teren cu o suprafata cuprinsa intre 35.000 de metri patrati si 70.000 metri patrati, situat in zona liniei de centura a Capitalei. In cadrul proiectului logistic si industrial, Andami va construi 6.000 de metri patrati de spatii de productie, 1.000 de metri patrati de birouri cu destinatii diverse, iar alte suprafete vor fi utilizate pentru constructia de cladiri usoare pentru depozitarea unor materiale, a spus Mircioiu. "Speram sa incepem in august-septembrie 2008 si sa finalizam in prima parte a lui 2009", completeaza directorul.Investitia imobiliara va costa 55-60 mil. euroPe actualul amplasament al productiei, din zona Pantelimon, firma va dezvolta, potrivit lui Mircioiu, un proiect rezidential de 55-60 de milioane de euro, suma mai mare decat cea anuntata la jumatatea anului, de 40-45 milioane de euro. Investitia va fi asigurata in proportie de 85%-90% prin contractarea unor credite, restul reprezentand surse proprii. Actualele spatii de productie a obiectelor din otel, beton fasonat, plase sudate si panouri termoizolante din polistiren, de 10.000 mp, vor fi demolate, pe terenul respectiv Andami urmand sa construiasca circa 1.000 de apartamente. "Sper sa incepem in 2009, dupa ce finalizam relocarea, proiectul urmand sa fie incheiat in 3 ani, 3 ani si jumatate", a afirmat directorul general al Andami.
Firma estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 40-45 de milioane de euro, iar pentru 2008 prevede o crestere de 10%, pe fondul dezvoltarii pietei de constructii si al consolidarii pozitiei firmei pe segmentele de activitate. Productia de materiale de constructii are o pondere de 25% in afacerile Andami, iar restul de 75% este generat de activitatea de distributie, in special a materialelor grele.
Anul trecut, firma a avut o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, in usoara scadere fata de nivelul de 32 de milioane de euro din 2005, pe fondul renuntarii la una dintre activitatile de pe segmentul distributiei de materiale de constructii.
Firma a inceput in 2005 primul proiect rezidential in calitate de dezvoltator, denumit Magnolia, care include 48 de vile, construite in localitatea Corbeanca, in urma unei investitii de sase milioane de euro. Compania va incepe anul viitor constructia celui de-al doilea complex de vile, in aceeasi locatie, care va regrupa 50 de locuinte si va necesita o investitie de sase-sapte milioane de euro. "In primavara anului 2008 vom termina proiectul Magnolia si incepem sa vindem apartamente, dupa care ne apucam de al doilea proiect. Dupa finalizare, Magnolia este evaluat la 12-14 milioane de euro, iar cel de-al doilea proiect va avea o valoare similara, poate un pic mai mare, pe fondul cresterii preturilor", a relatat Mircioiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.