Compania americana Google a anuntat ca va participa singura la licitatia pentru achizitionarea unei licente pentru frecventele de telefonie mobila, organizata de Comisia Federala pentru Comunicatii (FCC) si care va incepe in luna ianuarie, transmite
Compania americana Google a anuntat ca va participa singura la licitatia pentru achizitionarea unei licente pentru frecventele de telefonie mobila, organizata de Comisia Federala pentru Comunicatii (FCC) si care va incepe in luna ianuarie, transmite Reuters, citat de Mediafax. "Consumatorii merita sa aiba mai multa concurenta si inovatie decat exista in prezent in sectorul wireless", a declarat directorul general al companiei, Eric Schmidt. Desi a ales sa nu faca parte dintr-o coalitie, Google a declarat ca nu exclude semnarea ulterioara a unor acorduri cu alte companii, daca va castiga licenta de telefonie mobila, a afirmat o sursa apropiata proprietarului celui mai utilizat motor de cautare pe Internet.
Regulile FCC interzic formarea de acorduri intre participantii la licitatie, pe parcursul derularii acesteia.
Principalii concurenti sunt companiile de telefonie mobila AT&T si Verizon Communications, care ocupa primul loc, respectiv pozitia a doua in Statele Unite. Licitatia este privita ca ultima sansa pentru intrarea unui nou jucator pe piata wireless. Cand licitatia va incepe in ianuarie, Google ar putea oferi 3,1 miliarde de euro pentru o mica parte din spectrum si sa le lase pe Verizon Wireless sau AT&T Inc. sa castige cu o oferta superioara. Daca va pierde, Google nu va fi obligat sa-si construiasca propria retea wireless. Castigatorul licitatiei va fi fortat sa creeze un serviciu deschis.
Oficialii FCC spera ca participarea Google la licitatie va insemna un nou jucator in sectorul operatiunilor wireless si va creste suma de bani pe care Guvernul ar putea sa o obtina in urma vanzarii licentei. Participantii in cadrul licitatiei ar putea ridica valoarea frecventei la 10 miliarde de euro si ar putea fi singura licitatie de acest gen pentru multi ani de acum incolo.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.