Retailerul Flamingo International  a inregistrat o crestere de 120% a vanzarilor de notebook-uri in trimestrul al III-lea 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, informeaza un comunicat al companiei.
Conform unui studiu realiz
Retailerul Flamingo International a inregistrat o crestere de 120% a vanzarilor de notebook-uri in trimestrul al III-lea 2007, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, informeaza un comunicat al companiei.
Conform unui studiu realizat de firma IDC, in cel de-al treilea trimestru al anului 2007 Flamingo a avut o cota de 9,7% din piata PC-urilor, se arata intr-un comunicat al Flamingo.
Volumul total al vanzarilor inregistrate de catre Flamingo Computers pe acest segment, incluzand sisteme desktop, notebook-uri si servere, s-a situat la 18.000 unitati in cel de-al treilea trimestru al lui 2007, ceea ce situeaza retailer-ul pe primul loc in topul vanzarilor, conform aceluiasi studiu.
"Cresterea vanzarilor inregistrata in aceasta perioada este rezultatul strategiei noastre de concentrare asupra core-business-ului Flamingo International - retailul de produse IT&C - si este in conformitate cu estimarile noastre de la inceputul anului, cand am anuntat ca vom inregistra o crestere semnificativa a vazarilor, in special incepand cu a doua jumatate a anului. Aceste rezultate au fost impulsionate si de sezonul back to school, care a coincis cu ultima parte a trimestrului", a declarat, in comunicat, directorul de vanzari al companiei, Mihaela Irimia.
In aceeasi perioada, Flamingo a inregistrat o crestere de 20% atat pentru sistemele desktop, cat si pentru televizoarele LCD, comparativ cu trimestrul III din 2006.
Grupul estimeaza ca vanzarile din ultimul trimestru al anului vor contribui cu 40% la totalul vanzarilor sale anuale.
Flamingo International a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 100,08 milioane euro, in scadere cu 11% fata de intervalul similar din 2006.
In trimestrul al treilea al anului, grupul a raportat un profit net de 684.000 euro. La noua luni, Flamingo a inregistrat pierderi de 4,14 milioane euro, fata de 10,5 milioane euro anul trecut.
Conform celor mai recente raportari, actionarul principal al grupului, cu 30,14% din titluri, este Dragos Cinca, fondul american de investitii QVT Fund are 14,16%, Flanco Holding - 10,59%, iar fondurile de investitii Hansa Ida Europa Aktsia Fond din Estonia- 8,27% si Gustavia Capital Management AB din Stockholm - 5,13%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.