Ministrul nostru de externe viseaza cu ochii larg deschisi la ziua in care Basarabia se va uni cu tara-mama sau cånd lupul va locui laolalta cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara, si vitelul si puiul de leu vor manca impreuna si u
Ministrul nostru de externe viseaza cu ochii larg deschisi la ziua in care Basarabia se va uni cu tara-mama sau cånd lupul va locui laolalta cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara, si vitelul si puiul de leu vor manca impreuna si un copil ii va paste. O måna nevazuta scoate din cånd in cånd o oglinjoara si i-o flutura pe dinaintea ochilor. Cioroianu isi aranjeaza o suvita rebela, isi umezeste buzele cu limba si ingåna gales: I love you, Excellency. Intr-o lume astrala, in care noi am fi scorpioni sau sagetatori, Cioroianu este capricorn. Capricornul pare stapån pe sine, dar daca-l iei la bani marunti, il trec toate naduselile. Asa l-au trecut cånd s-a infiintat la reuniunea ministrilor de externe ai statelor NATO, de la Oslo, din aprilie. Unde a prins un curaj de sinucigas cånd i-a solicitat o intrevedere Condoleezzei Rice, dar l-a luat pe „nu“ in brate, din cauza agendei foarte incarcate a secretarului de stat american.
***
Ca sa dreaga busuiocul, a dat-o afara pe Corina Vintan, purtatoarea de cuvånt a MAE. A precizat in termeni scråsniti si r eci, asa cum n-o poate face decåt capricornul cånd mesteca jaratic, ca n-a solicitat nicio intrevedere la Oslo, asa cum a anuntat Vintan, ci o vizita la Washington. A venit vara, iar in iunie Cioroianu s-a infiintat la Inalta Poarta de la Washington D.C., sa ceara, printre altele, desfiintarea vizelor pentru America.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.