Rucsacul unui soldat britanic, care a luptat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost gasit de curind in Egipt. Geanta contine fotografii si scrisori personale ale militarului, adresate familiei si prietenilor. Alec Ross a pierdut ranita in desert
Rucsacul unui soldat britanic, care a luptat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost gasit de curind in Egipt. Geanta contine fotografii si scrisori personale ale militarului, adresate familiei si prietenilor. Alec Ross a pierdut ranita in desert in urma cu peste 60 de ani, pe cind se afla in Africa, impreuna cu colegii lui de pluton. Un localnic, Kahled Makram, a gasit-o de curind si a luat legatura cu BBC in incercarea de a-i descoperi proprietarul ca sa o returneze. Cu ajutorul postului tv, Makram l-a identificat pe cel care a pierdut rucsacul in timpul razboiului. Acesta a murit insa in 2004, la virsta de 87 de ani, motiv pentru care ranita lui va fi trimisa la sora sa din Anglia, Irene Porter. (I.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.