O femeie din Giurgiu a murit miercuri, din cauza unui infarct, pentru ca ambulanta a ajuns prea tarziu la domiciliul pacientei. Chiar daca ajungea la timp, ambulanta nu era dotata corespunzator.

In opinia lui Raed Arafat, subsecretar de s
O femeie din Giurgiu a murit miercuri, din cauza unui infarct, pentru ca ambulanta a ajuns prea tarziu la domiciliul pacientei. Chiar daca ajungea la timp, ambulanta nu era dotata corespunzator.

In opinia lui Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii Publice (MSP), proasta organizare si lipsa de responsabilitate sunt cauzele care au dus la decesul unei femei din Giurgiu. Ea a murit miercuri seara pentru ca ambulanta nu numai ca a venit dupa cel de-al treilea apel telefonic, dar nu era dotata corespunzator. Femeia a facut stop cardiorespirator, dar ambulanta nu avea balon de resuscitare si medicamente. Pe ambulanta nu era nici medic, deoarece acesta a plecat mai devreme acasa. Iar asistenta de pe salvare n-a ascuns faptul ca "am venit doar sa o duc la spital". Pe de alta parte, Simion Laudat, directorul Serviciului de Ambulanta Giurgiu, afirma ca asistenta a vrut sa transporte batrana la spital, dar aceasta a refuzat, dupa care o alta persoana aflata in casa i-a adresat cuvinte jignitoare si asistenta a plecat la sediu fara pacienta. Ieri, Simion Laudat si-a dat demisia, in urma decesului batranei.


ACUZATII. Medicul Raed Arafat acuza lipsa de interes fata de bolnavi, manifestata la serviciile de ambulanta din tara noastra. In sprijinul acestei afirmatii, medicul Arafat a adus dovezi adunate din luna august si pana in prezent, timp in care o echipa a MSP a efectuat controale la serviciile de ambulanta. Astfel, controalele au scos la iveala ca unele ambulante dau primul ajutor cu medicamente si materiale sanitare expirate din 2003-2004, cu truse de urgenta prafuite, dovada ca nu sunt folosite atunci cand este nevoie. De asemenea, in dulapurile din statiile de salvare au fost descoperite echipamente noi, nefolosite, care insa nu se gaseau in dotarea nici unei masini. In multe cazuri, asistentii care lucreaza pe ambulanta nu stiu ce au in dotarea masinii, soferii fiind cei care au inventarul acestora. Cele mai multe nereguli au fost descoperite in judetele Alba, Cluj, Ilfov, Dolj, Arges, Brasov. Printre masurile anuntate de Raed Arafat se numara un ordin semnat de Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul de Interne, care prevede standardizarea medicinei de urgenta din tara noastra.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.