Magistratii Judecatoriei sectorului 5 au decis, ieri, la primul termen de judecata al cauzei privind eliberarea conditionata a lui Miron Cozma, sa trimita la Curtea Constitutionala dosarul acestuia, unde urmeaza sa fie solutionata exceptia de necons
Magistratii Judecatoriei sectorului 5 au decis, ieri, la primul termen de judecata al cauzei privind eliberarea conditionata a lui Miron Cozma, sa trimita la Curtea Constitutionala dosarul acestuia, unde urmeaza sa fie solutionata exceptia de neconstitutionalitate invocata de avocatul fostului lider al minerilor. Potrivit lui Adrian Roseti, avocatul lui Miron Cozma, in masura in care Curtea Constitutionala va admite aceasta exceptie, detinutii vor putea fi eliberati conditionat de comisiile penitenciarelor, fara a mai fi nevoie ca avizul lor sa fie discutat de instantele de judecata.

Exceptia de neconstitutionalitate invocata de avocatul fostului lider al minerilor din Valea Jiului se refera la faptul ca judecatorii instantelor nu ar trebui sa poata revoca deciziile luate de magistratii comisiilor de eliberare conduitionata, egali in grad. „Exceptia invocata se refera la faptul ca, in opinia noastra, un judecator de la instanta nu poate avea posibilitatea sa revoce o decizie a unei comisii de de la penitenciar, care este condusa tot de un judecator. Mi se pare anormal ca un alt judecator, egal in grad, sa cenzureze decizia magistratului din co misie, care a facut o propunere de eliberare conditionata“, a declarat Adrian Roseti. Avocatul fostului lider al minerilor a mai spus ca urmareste, impreuna cu Miron Cozma, sa creeze un precedent in sistemul penitenciarelor, in urma caruia detinutii sa aiba nevoie doar de avidul comisiilor de eliberare conditionata pentru a fi pusi in libertate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.