Al-Arrab Contracting Company Limited, compania saudita care a cumparat Electroputere Craiova, a realizat o infuzie de capital de lucru in valoare de 35 mil. euro, din totalul de 37 mil. euro la care s-a angajat in procesul de privatizare, informeaza
Al-Arrab Contracting Company Limited, compania saudita care a cumparat Electroputere Craiova, a realizat o infuzie de capital de lucru in valoare de 35 mil. euro, din totalul de 37 mil. euro la care s-a angajat in procesul de privatizare, informeaza Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Termenul stabilit pentru realizarea intregii infuzii de capital de lucru este de sase luni de la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, respectiv mai 2008. "Infuzia de capital are drept scop rezolvarea crizei de lichiditati cu care se confrunta societatea craioveana in acest moment", noteaza AVAS.
La data de 6 noiembrie, AVAS si Al-Arrab au semnat contractul de preluare a celor 78.009.632 de actiuni, reprezentand 62,8259% din titlurile Electroputere, valoarea acestora ridicandu-se la 120 mil. euro. Prin contract, compania saudita si-a asumat investitii de 23,084 milioane euro, dintre care 3,084 milioane euro reprezinta investitii de mediu si 20 milioane de euro investitii pentru dezvoltare si retehnologizare. Pentru rezolvarea crizei de lichiditati existente in societate, Al Arrab urma sa realizeze, conform cerintelor AVAS, o infuzie de capital de lucru de 37 milioane euro, asumandu-si totodata si toate datoriile societatii (aproximativ 44 milioane euro si garantii comerciale catre banci de aproximativ 20 milioane de dolari).
La momentul semnarii contractului, presedintele AVAS mentiona ca acest contract nu are nicio clauza care sa oblige firma saudita sa pastreze obiectul de activitate si nu prevede niciun termen pentru plata datoriilor. Nici presedintele Al-Arrab, Said Bahjat Said, nu stia atunci cum va achita contravaloarea datoriilor, precizand doar ca, probabil, va face un credit. De altfel, contractul semnat de stat cu Al-Arrab nu obliga cumparatorul sa mentina cei 2.600 de angajati, existand in acest sens o intelegere intre sindicat si Al-Arrab.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.