Acum 20 de ani actorul Mihai Malaimare aducea pe scena Teatrului National piesa de teatru "Actorul", un spectacol care a uimit prin originalitate, care a constituit o adevarata provocare pentru acea vreme. "Actorul" a revenit de data aces


Acum 20 de ani actorul Mihai Malaimare aducea pe scena Teatrului National piesa de teatru "Actorul", un spectacol care a uimit prin originalitate, care a constituit o adevarata provocare pentru acea vreme. "Actorul" a revenit de data acesta  la teatrul "Masca", insotit de cunoscutul artist de jazz Mircea Tiberian, dar cu acelasi text al lui Mircea Dinescu, ce iata ca si azi nu si-a pierdut esenta. Interpretarea iti taie cuvintele iar piesa iti lasa un sentiment dulce-amarui intr-un context de arta pura care se solidifica odata ce reprezentatia avanseaza. In urma sitei prin care esti trecut pe tot parcursul piesei, ramane doar acea impresie ca ai vrea sa vezi mai mult si ca toate lucrurile materiale sunt doar niste tinichele confundate de multe ori cu rezultatul unui proces alchimic.
Adevar. Ce straluceste este chiar langa noi, evident si exilat iar indemnul celui care te tine nemiscat pe scaun iti rasuna multa vreme in minte chiar si dupa ce s-a terminat piesa. "Nu v-ati saturat sa fiti spectatori?". "Actorul" este o piesa care il va influenta cu siguranta pe spectator, ii va administra o portie buna de verticalitate, macar si pentru scurta vreme.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.