Se anunta o disputa fierbinte intre autoritatile romåne si cele europene pe tema taxei auto de prima inmatriculare.

Autoritatile de la Bucuresti nu au de gand sa renunte la taxa auto de prima inmatriculare de anul viitor, dupa cum
Se anunta o disputa fierbinte intre autoritatile romåne si cele europene pe tema taxei auto de prima inmatriculare.

Autoritatile de la Bucuresti nu au de gand sa renunte la taxa auto de prima inmatriculare de anul viitor, dupa cum a declarat Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor. De cealalta parte, reprezentantii Comisiei Europene (CE) nu sunt deloc convinsi de varianta propusa de guvernul roman. Divergentele sunt de natura tehnica. Dansii nu sunt foarte convinsi ca forma pe care am propus-o eu, care e mai avantajoasa decat cea existenta in lege, adica o reducere foarte mare a taxei pentru masinile vechi, este in concordanta cu evolutia preturilor pe piata autovehiculelor, a explicat Varujan Vosganian, citat de NewsIn.

Noua formula de calcul a taxei, elaborata de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) la sfarsitul lunii mai, prevede niveluri de pana la trei ori mai mici pentru unele masini vechi, dar mai mari la cele noi. Forul european nu au transmis insa pana acum niciun raspuns la propunerile MEF. Discutiile pe aceasta tema ar putea avansa in perioada urmatoare, la Bruxelles, mai al es ca ministrul Vosganian a promis ca va ajunge acolo, dupa alegerile europarlamentare. Mai departe, o pozitie oficiala din partea CE va fi prezentata in doua sau trei saptamani, dupa ce forul european va analiza varianta prezentata de MEF, a adaugat Vosganian.

A doua procedura de infrigement, in curånd


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.