Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu ar putea propune, in sedinta de luni a Biroului Politic Central al partidului, initierea unor consultari cu partidele politice, pentru crearea unei majoritati parlamentare, au declarat surse liberale.
Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu ar putea propune, in sedinta de luni a Biroului Politic Central al partidului, initierea unor consultari cu partidele politice, pentru crearea unei majoritati parlamentare, au declarat surse liberale.

"Premierul intentioneaza sa propuna colegilor de partid initierea unor consultari cu partidele politice, in vederea unei majoritati parlamentare", au afirmat sursele citate.

O parte a conducerii PNL, printre care vicepresedintii Crin Antonescu si Norica Nicolai, vor propune, luni seara, in sedinta BPC, o discutie despre remanierea Cabinetului Tariceanu, printre cei vizati fiind Adrian Cioroianu, Tudor Chiuariu sau Cristian David, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse PNL.

Nemultumirea "aripii dure" din PNL fata de activitatea si "notorietatea" ministrilor de Externe, Justitie si Interne este mai veche, campania electorala pentru europarlamentare si sprijinul declarat al premierul Tariceanu pentru acestia impiedicand pana in prezent o dezbatere in partid pe aceasta tema.

Desi cazul Cioroianu a mai fost tema de discutie intr-una din sedintele conducerii liberale, nemultumirea unor membri ai BPC s-a accentuat cu fiecare iesire publica a sefului diplomatiei.

Chiar in seara alegerilor pentru PE, dupa anuntarea rezultatelor, unul dintre vicepresedintii liberali spunea ca, fara gafele lui Cioroianu, PNL ar fi avut doua-trei procente in plus.

In ceea ce-l priveste pe Chiuariu, "aripa dura" a PNL, pe langa faptul ca il catalogheaza ca fiind "omul lui Relu Fenechiu", ii reproseaza acestuia ca a adus prejudicii de imagine PNL, prin implicarea in unele scandaluri gen Tulus.

Ministrului de Interne, Crisitian David, ii este reprosat faptul ca vizibilitatea si notorietatea sa "se apropie de zero", in conditiile in care detine un portofoliu de anvergura si cu "potential", etalon fiind fostul ministru Vasile Blaga.

De asemenea, este posibil sa fie ridicata si problema sprijinului pe care Guvernul il are in Parlament, chiar in timpul campaniei electorale unul dintre ministri - Paul Pacuraru - clamand posibilitatea unei apropieri de PSD, ca solutie pentru ramanerea la Palatul Victoria.Mediafax 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin