Galeria de Arta Pod Pogor Fiul din Iasi gazduieste o expozitie de arte vizuale a trei elevi de clasa a XII-a de la Colegiul National de Arta "Octav Bancila" Iasi, Luiza Iatesen, Irina Grosu si Cristian Veverita. Sub titlul "Tu de ce parte esti?", exp
Galeria de Arta Pod Pogor Fiul din Iasi gazduieste o expozitie de arte vizuale a trei elevi de clasa a XII-a de la Colegiul National de Arta "Octav Bancila" Iasi, Luiza Iatesen, Irina Grosu si Cristian Veverita. Sub titlul "Tu de ce parte esti?", expozitia tinerilor artisti propune o perspectiva interogativa, prin mijlocirea mai multor tehnici variate de pictura, grafica, fotografie, videoproiectie a ceea ce poate fi inedit <n conjuctura relatiilor cotidiene. Revelatiile dialogului, adesea mut cu cei din jur, cu artefactele, cu imaginile si sunetele au fost conturate inteligent <n lucrarile acestor elevi, de altfel foarte talentati. "Bine conturata, constiinta lor artistico-plastica si estetica reuseste sa demonstreze capacitatea de a problematiza temele plastice si vizuale. Astfel, creatia tinerilor artisti se plaseaza sub semnul unor semnificatii majore. De altfel, ei sunt si membrii Cercului Patrimonium al catedrei de Istoria artei din cadrul scolii 'Octav Bancila>>. Cei avizati vor recunoaste, desigur, valorificarea experientelor artistice specifice modernismului european de secol XX, dar si a experientelor si tendintelor postmoderniste", a declarat prof. Teodor Hasegan.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.