Anul trecut pilotii si staff-urile lor au cheltuit 7 mil. euroOrganizatorii Bucharest City Challenge au anuntat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca editia a doua a competitiei se va desasura in perioada 22-24 august 2008, pe acelasi circuit
Anul trecut pilotii si staff-urile lor au cheltuit 7 mil. euroOrganizatorii Bucharest City Challenge au anuntat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca editia a doua a competitiei se va desasura in perioada 22-24 august 2008, pe acelasi circuit pe care s-a disputat si editia inaugurala, din jurul Palatului Parlamentului. Conform estimarilor oficiale, la Bucharest Challenge 2007, eveniment sub numele caruia s-au desfasurat etapele campionatului mondial de FIA GT si Formulei 3 britanice, au asistat aproximativ 64.000 de spectatori, care, impreuna cu staff-urile echipelor participante, au cheltuit circa 7.045.000 de euro in perioada desfasurarii competitiei. Totodata, Bucharest City Challenge 2007 a fost urmarita de aproximativ 800 de milioane de telespectatori din 130 de tari. Organizatorii au mai anuntat ca in schimbul celor 12 copaci taiati pentru amenajarea circuitului au fost plantati 60 de platani in Parcul Izvor. Anul trecut, pentru cursa de FIA GT de la Bucuresti au venit 28 de echipe, ceea ce inseamna un total de 56 de piloti din campionat. Ei au alergat pe cateva dintre cele mai rapide masini, reprezentantele unor marci de baza. Astfel, iubitorii motor sportului au putut admira Maserati MC 12, Corvette C5R sau C6R, Lamborghini Murcielago, Ferrari 575M, Aston Martin DBR9, Ferrari 430 GT2, Porsche 996 sau 997 GT 3 RSR si Gillet Vertigo. Pilotii romani Mihai Marinescu si Claudiu David au alergat un Dodge Viper Coupe si, cu toate ca au alte specializari (monopost si rally-car), au facut fata cu succes competitiei terminand undeva pe la mijlocul clasamentului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.