Taxele impuse companiilor de transport aerian pe aeroportul londonez Heathrow ar putea fi majorate anul viitor cu 15,6%, iar pasagerii ar beneficia in schimb de imbunatatirea serviciilor si reducerea timpului de asteptare la punctele de securitate, t
Taxele impuse companiilor de transport aerian pe aeroportul londonez Heathrow ar putea fi majorate anul viitor cu 15,6%, iar pasagerii ar beneficia in schimb de imbunatatirea serviciilor si reducerea timpului de asteptare la punctele de securitate, transmite Reuters.
Autoritatea pentru Aviatie Civila (CAA) din Marea Britanie a prezentat, marti, propunerile finale referitoare la cresterea taxelor de catre compania BAA, operatorul aeroportului Heathrow.
Totodata, BAA ar putea mari cu 8,2% si taxele aplicate la al doilea aeroport londonez, Gatwick.
Astfel, taxa suportata in perioada 2008/2009 de transportatorii aerieni pentru fiecare pasager va fi de 11,97 lire sterline (24,57 dolari) pe aeroportul Heathrow si de 6,07 lire sterline pe aeroportul Gatwick.
Anuntul CAA a provocat insa nemultumirea companiilor de transport aerian.
Cozile, intarzierile si pierderea bagajelor au devenit probleme curente pe aeroportul Heathrow, atat pentru transportatori, cat si pentru pasageri, in special dupa inasprirea controalelor de securitate in 2006, cand politia a descoperit o tentativa de atentat asupra liniilor aeriene transatlantice, in care urmau sa fie utilizati explozibili lichizi.
Pistele aeroportului sunt utilizate in proportie de 99%, iar prin terminale trec anual 67 de milioane de pasageri, cu circa 40% mai mult fata de capacitatea proiectata.
"Pasagerii si transportatorii merita mai mult decat li s-a oferit pe aeroportul Heathrow, dar trebuie sa recunoasca faptul ca trebuie sa si plateasca", a declarat directorul economic al CAA, Harry Bush.
Operatorii aerieni sustin insa ca CAA recompenseaza BAA pentru esecurile sale.
Grupul Ferrovial, care detine BAA, a anuntat pe de alta parte ca propunerile CAA sunt insuficiente si nu recunosc amploarea fondurilor necesare.
Un analist din Madrid a apreciat ca propunerile CAA reprezinta un semnal pozitiv, astfel incat este normal ca BAA sa incerce sa primeasca mai mult, iar negocierile vor continua in lunile urmatoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.