Ministerul rus al Afacerilor Externe a apreciat marti ca boicotarea masiva a alegerilor din Kosovo de catre sarbi pune sub semnul intrebarii legitimitatea castigatorilor scrutinului, relateaza AFP. "Boicotarea alegerilor de o majoritate covarsitoare
Ministerul rus al Afacerilor Externe a apreciat marti ca boicotarea masiva a alegerilor din Kosovo de catre sarbi pune sub semnul intrebarii legitimitatea castigatorilor scrutinului, relateaza AFP. "Boicotarea alegerilor de o majoritate covarsitoare a sarbilor din Kosovo atrage atentia", a declarat Mihail Kaminin, purtatorul de cuvant al MAE. PROBLEME. Mihail Kaminin a lansat si niste semne de intrebare, legate de ceea ce s-apetrecut in Kosovo: Intrebarea care se pune este ce legitimitate politica vor avea institutiile formate fara participarea sarbilor". Sarbii sustinuti de Rusia refuza independenta Kosovo, provincie din sudul Serbiei, in timp ce majoritatea albaneza cere acest lucru, fiind sprijinita de o mare parte a statelor occidentale. Partidul Democratic din Kosovo (PDK) al lui Hashim Thaci a obtinut 34 la suta din voturi, in timp ce Liga Democratica din Kosovo (LDK), a presedintelui Fatmir Sejdiu, a castigat 21,8 la suta.Cei circa 100.000 de sarbi ramasi in Kosovo dupa razboi au boicotat in mare parte scrutinul de sambata, raspunzand la apelul Belgradului de a nu vota.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.