Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sanctionat cu avertisment UniCredit Ţiriac Bank, intrucat institutia de credit nu a notificat dobandirea unei participatii de 99,99% din capitalul firmei de brokeraj UniCredit Securities, informeaza Mediafax
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a sanctionat cu avertisment UniCredit Ţiriac Bank, intrucat institutia de credit nu a notificat dobandirea unei participatii de 99,99% din capitalul firmei de brokeraj UniCredit Securities, informeaza Mediafax.
In urma fuziunii prin absorbtie a UniCredit Romania de catre Banca Comerciala HVB Ţiriac, UniCredit Ţiriac Bank detine 99,9952% din capitalul social al societatii de servicii de investitii financiare UniCredit Securities, se arata intr-o ordonanta a CNVM.
Sanctiunea a fost determinata de faptul ca institutia de credit nu a notificat in prealabil CNVM cu privire la intentia de dobandire a unei pozitii semnificative in cadrul UniCredit Securities si pentru ca banca nu a supus aprobarii Comisiei aceasta operatiune.
Ordonanta de sanctionare a fost emisa in sedinta CNVM din data de 14 noiembrie.
UniCredit Ţiriac Bank are obligatia sa depuna la CNVM, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, o serie de documente prevazute in regulamentul privind serviciile de investitii financiare. Ordonanta intra in vigoare la data comunicarii acesteia partii vizate, sau, in cazul in care aceasta nu poate fi contactata, la data publicarii in buletinul Comisiei. UniCredit Ţiriac face parte din grupul italian UniCredit si a rezultat din fuziunea a trei banci, UniCredit Romania, HVB Bank si Banca Comerciala Ion Ţiriac.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.