TVR va aloca vineri, 23 noiembrie, un spatiu de emisie mesajului prezidential, ca urmare a solicitarii adresate televiziunii publice de catre Administratia Prezidentiala si tinand cont de punctul de vedere al CNA in legatura cu aceasta solicitare. Po
TVR va aloca vineri, 23 noiembrie, un spatiu de emisie mesajului prezidential, ca urmare a solicitarii adresate televiziunii publice de catre Administratia Prezidentiala si tinand cont de punctul de vedere al CNA in legatura cu aceasta solicitare. Potrivit solicitarii Administratiei Prezidentiale, seful statului doreste sa adreseze un mesaj cetatenilor Romaniei, prin intermediul postului TVR1, pentru a explica importanta participarii la alegerile pentru PE si la referendumul pentru votul uninominal.
Televiziunea publica va da curs cererii sefului statului de a "explica importanta participarii romanilor la cele doua scrutine", dar respinge acuzatiile potrivit carora nu ar fi mediatizat in termenul legal campania pentru referendumul dedicat votului uninominal.
Precizam ca ora, spatiul de emisie, locatia, precum si alte detalii de ordin organizatoric vor fi stabilite de comun acord cu Administratia Prezidentiala. In urma scrisorilor pe care Alexandru Sassu le-a trimis CNA in care intreba daca aparitia lui Traian Basescu la postul public, cu doua zile inainte de alegeri, este legala, Consiliul s-a pronuntat in favoarea sefului statului.
Postul public TVR a fost acuzat de PD si de Administratia prezidentiala ca, in cele trei saptamani din cele patru ale campaniei pentru dublul scrutin de la 25 noiembrie, nu a organizat dezbateri pe votul uninominal, pentru care presedintele Basescu a convocat referendum. Secretarul executiv al PD, Elena Udrea, a anuntat ieri ca a depus o cerere de chemare in judecata a SRTv si SRR, solicitand instantei sa oblige cele doua institutii sa informeze opinia publica pe tema referendumului.
„Am depus cererea de chemare in judecata a SRTv si SRR, formulata in baza articolului 998 din Codul Civil, solicitand instantei sa oblige paratele sa respecte legea si sa informeze opinia publica cu privire la referendum”, a precizat Elena Udrea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.