In urma unor analize facute de Congressional Quarterly Inc, Detroit este un oras foarte periculos, rata criminalitatii din acest oras fiind cea mai mare din SUA. La baza cercetarilor au stat datele statistice oferite de FBI despre nivelul criminali
In urma unor analize facute de Congressional Quarterly Inc, Detroit este un oras foarte periculos, rata criminalitatii din acest oras fiind cea mai mare din SUA. La baza cercetarilor au stat datele statistice oferite de FBI despre nivelul criminalitatii in 378 de orase din tara, informeaza lenta.ru. Potrivit studiului, Mission Viejo, California, este cel mai sigur oras american, urmat de Clarkstown, New York; Brick Township, New Jersey; Amherst, New York; Sugar Land, Texas. CONTROVERSE. La intocmirea acestui raport, autorii au luat in calcul numarul de crime, violuluri si furturi, per cap de lucuitor. In topul primelor celor mai periculoase orase se afla Detroit, fiind urmat de St. Louis. Si Flint dupa sunt mentionate orasele Oakland (statul California), Camden (statul New Jersey), Birmingham (statul Alabama), North Charleston (statul South Carolina), Memphis (statul Tennessee), Richmond (statul California) si Cleveland. Bazandu-se pe statisticile FBI, cercetatorii au ajuns la concluzia ca orasul cel mai linistit din SUA este Mission Viejo, statul California. Compania Congressional Quarterly Inc face anual topul celor mai periculoase orase din SUA. Intre timp, unele organizatii au manifestat indignare cu privire la publicarea rezultatelor acestor cercetari. La randul sau Concernul American de criminologie a declarat ca astfel de cercetari sunt "abuzuri iresponsabile ale statisticii despre criminalitate".  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.