Centrul Simon Wiesenthal i-a cerut, lui Calin Popescu Tariceanu sa-l demita pe ministrul de Externe Adrian Cioroianu, pe care il acuza ca ar fi promovat ideea "deportatii romilor", dupa ce un roman de aceasta etnie a fost acuzat de uciderea italience
Centrul Simon Wiesenthal i-a cerut, lui Calin Popescu Tariceanu sa-l demita pe ministrul de Externe Adrian Cioroianu, pe care il acuza ca ar fi promovat ideea "deportatii romilor", dupa ce un roman de aceasta etnie a fost acuzat de uciderea italiencei Giovanna Reggiani, potrivit AFP.

Directorul pentru Relatii Internationale al Centrului, Shimon Samuels, i-a trimis premierului roman o scrisoare in care ii cere "sa condamne public declaratiile lui Cioroianu, sa il demita din Guvern si sa isi ceara scuze fata de comunitatea roma din Europa", se arata intr-un comunicat al institutiei, transmis agentiei AFP.

"Tacerea dumneavoastra ar echivala cu o sprijinire a rasismului si cu sprijinirea incalcarii de catre Romania a angajamentelor pe care si le-a asumat in calitate de stat membru al UE, Consiliului Europei si Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa", a adaugat Samuels.

In opinia acestuia, Cioroianu "reaminteste planurile nazistilor pentru deportarea evreilor pe insula Madagascar, care urma sa devina un imens lagar de concentrare".

AFP reaminteste ca ministrul de Externe a declarat, saptamana trecuta, in cadrul unei interventii telefonice la o emisiune, ca in timpul vizitei pe care a efectuat-o in Egipt a luat in calcul posibilitatea de a cumpara un teren in desertul egiptean pentru a trimite acolo persoanele care pateaza imaginea tarii sale.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.