Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut ieri dobanda de politica monetara la 4%, in conformitate cu asteptarile analistilor, a anuntat ieri institutia, citata de NewsIn. "In sedinta de astazi, consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata minima a
Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut ieri dobanda de politica monetara la 4%, in conformitate cu asteptarile analistilor, a anuntat ieri institutia, citata de NewsIn. "In sedinta de astazi, consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata minima a dobanzii acceptata la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzii la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 3 - 5,00%", se mentioneaza in anuntul institutiei. Pietele au stagnat dupa publicarea deciziei BCE, euro pastrandu-si valoarea de miercuri, iar randamentul obligatiunilor guvernamentale in euro pe doi ani, care este sensibil la modificari ale dobanzilor, a ramas neschimbat, la 3,87%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.