Un italian de 43 de ani, a fost impuscat mortal in cap in urma cu doua zile, in timp ce participa la o partida de vanatoare intr-o padure de langa orasul aradean Pecica. Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, barbatul a fost impuscat
Un italian de 43 de ani, a fost impuscat mortal in cap in urma cu doua zile, in timp ce participa la o partida de vanatoare intr-o padure de langa orasul aradean Pecica. Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, barbatul a fost impuscat accidental la o vanatoare de pasari organizata legal de Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Arad, chiar de presedintele Asociatiei, Virgin Velin. Nefericitul accident s-a petrecut deoarece italianul a parasit standul in care trebuia sa stea si s-a ascuns intr-o tufa. Barbatul a fost nimerit in cap de un glont si a murit pe loc. Velin a spus ca italianul nu a respectat locul in care trebuia sa stea la panda si s-a deplasat circa doua sute de metri. "S-a asezat intins intr-o iarba inalta de aproximativ 40 de centimetri. Eu am auzit zgomote si am tras, nimerindu-l direct in cap. Am crezut ca a fost o vulpe. Am fost socati cu totii de accident, dar nu aveam cum sa stiu ca italianul si-a parasit standul din care trebuia sa vaneze, lucru total interzis", a spus Velin, citat de Mediafax. Presedintele AJVPS Arad a explicat ca vanatoarea a fost organizata legal, pentru fazani, iepuri si vulpi, si ca la ea au participat doi cetateni italieni si trei romani. Cei doi italieni au venit in Romania in 1 noiembrie, special pentru vanatoare, si au mai participat la patru partide in zilele precedente, fiind coordonati de Velin. O echipa de politisti si procurori criminalisti s-a deplasat la locul accidentului pentru a cerceta cauzele in care s-a produs acest incident. Politistii spun ca toate dovezile de pana acum arata ca a fost un accident. "Italianul si-a parasit standul si a fost impuscat accidental, cu o carabina de calibru 30-06, marca Bowin", a informat ieri purtatorul de cuvant al IPJ Arad, Camelia Tuduce. (Andrei GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.