Filmul lui Cristian Nemescu a cistigat al 12-lea premiu anual Satyajit Ray la The Times BFI London Film Festival, eveniment la care pelicula "Persepolis", de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud, a primit premiul cel mare, informeaza NewsIn. La a 51-
Filmul lui Cristian Nemescu a cistigat al 12-lea premiu anual Satyajit Ray la The Times BFI London Film Festival, eveniment la care pelicula "Persepolis", de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud, a primit premiul cel mare, informeaza NewsIn. La a 51-a editie a festivalului, care a avut loc intre 17 octombrie si 1 noiembrie, au rulat trei filme romanesti - "4 luni, 3 saptamini si 2 zile" de Cristian Mungiu, prezentat intr-o proiectie speciala de gala, "California Dreamin' (nesfirsit)", in sectiunea "Cinema Europa", si scurtmetrajul "Acasa" de Paul Negoescu, inclus in sectiunea "Short Cuts&Animation", la programul "Global Journeys in the 21st Century".

La Times BFI London Film Festival a avut loc si dezbaterea "Cinematografia romaneasca: Urmatorul nou val?", la care au fost invitati sa participe Cristian Mungiu, Andrei Boncea - producatorul peliculei "California Dreamin' (nesfirsit)", jurnalista Adina Bradeanu si Ada Solomon - producatorul de film si directorul executiv al Societatii culturale NexT si al Festivalului de Film NexT din Bucuresti, alaturi de jurnalisti si critici de film britanici.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.