Presedintele Traian Basescu a intrat din nou intr-o campanie agresiva, similara cu cea dinaintea referendumului pentru demiterea sa. Intr-o emisiune televizata, seful statului a atacat Guvernul prin critici dure la adresa liderilor PNL si UDMR. De a
Presedintele Traian Basescu a intrat din nou intr-o campanie agresiva, similara cu cea dinaintea referendumului pentru demiterea sa. Intr-o emisiune televizata, seful statului a atacat Guvernul prin critici dure la adresa liderilor PNL si UDMR. De asemenea, el a lasat sa se inteleaga ca, in curand, va mai aparea inca un „dosar“ al unui ministru liberal, respectiv Ludovic Orban. Totodata, presedintele a declarat ferm ca daca referendumul pentru introducerea votului majoritar uninominal in doua tururi „este ratat“, il va repeta. Dar trebuie amintit ca, desi acum Basescu poate intarzia promulgarea asumarii Guvernului pe uninominal, nu poate sa faca acest lucru pana in momentul in care s-ar ajunge la un al doilea referendum. Majoritatea celor vizati de acuzele prezidentiale au replicat precizand ca Basescu nu face altceva decat campanie pentru referendum si euroscrutin. Despre un posibil referendum repetat, nici unul dintre partidele parlamentare nu ii vede sensul. Cu toate acestea, anuntul presedintelui vizeaza, de fapt, un posibil sprijin pe care acesta l-ar putea oferi PD anul viitor cand vor fi organizate alegeri parlamentare.

T raian Basescu a declarat ca, daca referendumul pentru introducerea votului majoritar uninominal in doua tururi „este ratat“, il va repeta. El a mentionat ca a dorit sa apara la TVR, pentru a explica ce doreste cu acest referendum, dar a fost refuzat de catre Alexandru Sassu, pe care l-a numit „un politruc“ numit in fruntea televiziunii pentru a servi interesele celor care l-au instalat in functie, adica PNL si PSD. Presedintele a continuat seria atacurilor politice, precizand ca Tariceanu este „dependent“ de „grupul Iliescu-Hrebenciuc“ si de relatia cu Ion Iliescu. Potrivit sefului statului, Tariceanu este „exponentul de la Executiv“ al coalitiei PSD-PNL-UDMR-PRM. El a mai declarat ca sistemul de a face politica specific lui Adrian Nastase a fost preluat de „un alt arogant“, care in prezent se afla in fruntea Executivului. Vorbind despre justitie, Basescu a declarat ca Ludovic Orban „s-ar putea sa aiba surprize“. Presedintele a spus ca Orban „fugea ca un lacheu“ cand Dorinel Umbrarescu a reclamat ca nu-i fusersera platite lucrarile efectuate. Basescu nu a uitat nici de UDMR, mentionand ca ungurii nu mai doresc sa fie reprezentati in Parlament de lideri precum Marko Bela si Verestoy Attila. El a spus ca politicienii UDMR sunt pentru secuime ceea ce este Ion Iliescu pentru Romania - politicieni din perioada anterioara Revolutiei. Cu referire la politica externa, presedintele a spus ca memorandumul semnat recent cu Ucraina este „o solutie echitabila pentru ambele parti“. Basescu a mai mentionat ca si-ar dori ca Romania sa fie aparata in sistem NATO, similar cu celelalte state europene, si nu sa faca parte dintr-un sistem bilateral.

Orban avertizeaza: Basescu se joaca iar de-a dosarele!
Liberalul Ludovic Orban a spus ca se astepta ca presedintele „sa fabrice ceva“ impotriva sa, dar nu se astepta ca Basescu sa aiba „o atitudine atat de lamentabila“. El a adaugat ca tot ce a spus Basescu la adresa sa nu reprezinta decat „minciuni“, care au ca obiectiv calomnierea sa ca lider liberal.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.