Compania portugheza Sonae Sierra a preluat proiectul Craiova Mall, care urmeaza a fi finalizat in anul 2009, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de NewsIn. Centrul comercial, a carui investitie se ridica la 139,4 milioane euro, va avea o s
Compania portugheza Sonae Sierra a preluat proiectul Craiova Mall, care urmeaza a fi finalizat in anul 2009, se arata intr-un comunicat al companiei, citat de NewsIn. Centrul comercial, a carui investitie se ridica la 139,4 milioane euro, va avea o suprafata totala inchiriabila de 55.537 metri patrati si un lot de parcare pentru 1.833 de vehicule. Constructia acestui centru a fost deja initiata si, cu toate ca inaugurarea va avea loc abia in 2009, mall-ul din Craiova a fost deja preinchiriat in proportie de peste 70%, afirma reprezentanti ai companiei de imobiliare Eurisko. Tot din partea Eurisko, Luiza Moraru a declarat in urma tranzactiei de vanzare a proiectului: "Achizitia primului proiect de mall din Romania de catre Sonae Sierra reprezinta o recunoastere a stadiului de dezvoltare in care se gaseste piata de retail din Romania. Importanta proiectului Craiova Mall a creat o anumita presiune asupra procesului de tranzactionare, care a fost extrem de laborios si plin de obstacole. Suntem incantati ca am reusit sa mergem mai departe si sa trasam coordonatele unui acord de maxima importanta". Sonae Sierra a intrat pe piata din Romania in luna mai a anului trecut prin achizitia River Plaza Mall, un centru comercial din Ramnicu Valcea, cu o suprafata totala inchiriabila de 12.358 mp, a carui inaugurare a avut loc in noiembrie 2006. "Suntem incantati ca am putut finaliza acest acord, deoarece se potriveste perfect strategiei noastre de intrare pe piata din Romania, la inceputul anului. Suntem convinsi ca acesta este doar primul dintr-o serie indelungata care va permite indeplinirea scopului nostru principal - acela de a deveni lideri in industria centrelor comerciale din Romania, ca dezvoltatori, proprietari si manageri de mall-uri", a declarat directorul de dezvoltare a pietei emergente Sonae Sierra, Jorge Morgadinhno.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.