Filorii care l-au supravegheat pe magistratul Marian Sintion apartin Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, a recunoscut miercuri seara la "Marius Tuca Show" ministrul Internelor, Cristian David. Serviciul secret al Internelor este in
Filorii care l-au supravegheat pe magistratul Marian Sintion apartin Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, a recunoscut miercuri seara la "Marius Tuca Show" ministrul Internelor, Cristian David. Serviciul secret al Internelor este in directa subordine a ministrului.


Chiar Cristian David a afirmat in cadrul emisiunii ca nu putea fi un motiv intemeiat pentru o asemenea desfasurare de forte, precum cea surprinsa de Jurnalul National in flagrant, pe cand il supraveghea pe magistrat. Ca sa scape de raspundere, ministrul a aruncat vina pe schimbarile majore pe care tocmai ce le face la Serviciul secret. Conform spuselor lui, "o anumita parte" din structura este raspunzatoare de filaj. Dar explicatia sa este absolut puerila. Aceasta structura care se stia ca urmeaza a fi reformata de ministrul David nu l-ar fi filat pe Marian Sintion, ci pe insusi ministrul David, daca era vorba de o "razmerita", culmea, de la nivelul 2 si mai ales 3 din directie, dupa cum a spus. Si chiar si asa, inseamna ca nu-si stapaneste deloc ograda peste care se lauda ca-i ministru si micii sefuleti, nici macar "greii" ministerului, ii vin de hac.


GAFE. Pe Cristian David l-a apucat panica. In decursul a trei zile, ministrul a tot cautat scapare, punand la cale variante de a arunca vina pe magistratul Marian Sintion, tocmai victima filajului. Intai, la MIRA, s-a vrut sa se admita ca era DGIPI in actiunea de saptamana trecuta, dar ca de fapt il proteja pe magistrat, potrivit unei cereri a acestuia. Dar cererea de protectie era din 2005. Apoi, o alta varianta de scapare a fost aceea data in seara de 30 octombrie, cand un comunicat al Inspectoratului General al Politiei spunea ca numerele vehiculelor filorilor apartin unor persoane fizice. Prin omisiune, pentru ca ziarul Gardianul a descoperit ca motocicleta este folosita de DGIPI, comunicatul este si el demontat. De altfel, David a dat in balbaiala si nici nu mai stia ca este ministru si peste politie, nu numai peste reforma. Aici a intrat in scena ministrul, asa cum anticipam, lasand sa se inteleaga faptul ca magistratul este pe statul de plata al DGIPI, drept consilier tehnic, si ca urmarirea s-ar fi justificat. In cele din urma a recunoscut implicarea DGIPI, dar s-a apucat sa inventeze "razmerite".


"OMORÃ…TI VICTIMA". Acum, ministrul Cristian David promite ca face anchete peste anchete si ca va lua masuri, dar a gasit de cuviinta sa-l dea afara din MIRA tocmai pe Marian Sintion, victima filajului DGIPI, cel care i-a cerut protectie dupa "eveniment". Aceasta se intampla dupa ce trei zile nu a reactionat in nici un fel si nu a vrut sa spuna cine l-a urmarit pe procuror, desi stia. In legea de deconspirare a securitatii ca politie politica scrie ca "prin politie politica se intelege toate acele structuri ale securitatii, create pentru instaurarea si mentinerea puterii totalitar-comuniste, precum si pentru suprimarea sau ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului". Or, lui Marian Sintion i-au fost ingradite niste drepturi si libertati fundamentale.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.