Piata bijuteriilor din Romania a fost invadata de metale comune vandute pe post de aur. In urma depistarii unor cazuri in Targu-Mures, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a demarat o ampla actiune de controale la nivelul tarii. &bd
Piata bijuteriilor din Romania a fost invadata de metale comune vandute pe post de aur. In urma depistarii unor cazuri in Targu-Mures, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a demarat o ampla actiune de controale la nivelul tarii. „Pentru cazurile din Targu-Mures vom sesiza organele de urmarire penala pentru fals. Inspectorii au descoperit, pe langa aur fals, bijuterii nemarcate si cu marca falsa. Directia de Metale Pretioase si Pietre Pretioase, din cadrul ANPC, este singura care poate autoriza si autentifica aurul de pe piata romaneasca. Din semnalele pe care le avem, fenomenul aurului fals, dar si al pietrelor pretioase false este unul extins si toate cele 42 de oficii judetene efectueaza, in aceste zile, controale la magazinele de bijuterii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.