Ionut Gheorghe, ultimul nostru pugilist ramas in cursa pentru medalii la CM, a fost eliminat in optimile de finala. El a ratat astfel nu doar sansa castigarii unei medalii, ci si calificarea la Olimpiada.     Pentru boxul romanesc, editi
Ionut Gheorghe, ultimul nostru pugilist ramas in cursa pentru medalii la CM, a fost eliminat in optimile de finala. El a ratat astfel nu doar sansa castigarii unei medalii, ci si calificarea la Olimpiada.     Pentru boxul romanesc, editia din acest an a Mondialelor a fost un fiasco atat in planul performantei, cat mai ales in cel al imaginii. Toti cei opt pugilisti trimisi la Chicago au fost eliminati in primele tururi, ceea ce demonstreaza ca obiectivele federatiei, o medalie si calificarea a doi-trei sportivi la Olimpiada, au fost nerealiste. Ultima noastra speranta, Ionut Gheorghe, cotat printre favoritii categoriei 64 kg, a coborat si el treptele ringului cu capul plecat, fiind invins la puncte (16-19) de iranianul Morteza Sepahvand.     RUSINOS. Dincolo de rezultatele nesatisfacatoare, la Chicago s-a scris una dintre cele mai negre pagini din istoria boxului nostru. Stirea ca trei sportivi romani au fost exclusi pe viata din boxul amator, dupa ce au fost surprinsi incercand sa fure dintr-un magazin, a facut inconjurul lumii, aducand grave prejudicii de imagine tarii. Gestul incalificabil comis de Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan a fost aspru sanctionat la Bucuresti, federatia condusa de Rudel Obreja primind un avertisment public din partea ANS, in timp ce COSR a decis sa intrerupa temporar orice finantare a boxului. "Numai pe vremea lui Obreja se intampla asa ceva", a concluzionat Leonard Doroftei, care nu a uitat ca a fost indepartat de la lot de actuala conducere a FRB.     Consecinte     In afara sanctiunilor sportive, Bogdan Dinu, Ronald Gavril si Iulian Stan au primit si interdictia de a intra pe teritoriul SUA in urmatorii zece ani. Chiar si dupa acest interval, daca vor dori sa calatoreasca in SUA, ei vor fi obligati sa faca o cerere, iar autoritatile americane vor evalua daca le acorda sau nu acest drept. Cum pentru cei trei boxul amator este un capitol incheiat, singura lor varianta ramane trecerea la profesionism, unde vor avea insa sanse mici sa razbata, tinand cont de faptul ca aici cartile se fac dincolo de Ocean.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.