PSD depune simbata la Secretariatul General al Camerei Deputatilor amendamentele la varianta Legii uninominalului pentru care Guvernul isi asuma raspunderea. Desi legea se refera la alegerile parlamentare, PSD propune si un sistem de vo


PSD depune simbata la Secretariatul General al Camerei Deputatilor amendamentele la varianta Legii uninominalului pentru care Guvernul isi asuma raspunderea. Desi legea se refera la alegerile parlamentare, PSD propune si un sistem de vot uninominal pentru alegerea presedintilor Consiliilor Judetene. Autorul amendamentului, Liviu Dragnea, ne-a facut urmatoarele precizari: "Noi propunem ca sa se mearga cu reformarea sistemului pina jos, nu numai la nivelul Parlamentului. Stiu ca si PNL, si PD agreeaza propunerea noastra. Am introdus amendamentul pe legea asumata de Guvern pentru a intra mai repede in vigoare". Pina ieri, doar UDMR inaintase amendamente. Cel mai important viza inlocuirea listei "de rezerva" de la nivelul circumscriptiei cu una de rezerva la nivel national. "Acest amendament este pentru usurarea procedurii, pentru simplificarea unor detalii tehnice, pentru ca actul normativ prevede si o treia faza, redistribuirea mandatelor", a explicat Marton Arpad intentia UDMR. (L.G.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.