Cornel Stroe, figura marcanta a fotbalului craiovean, este unul dintre oamenii care a avut ocazia sa ii schimbe traiectoria carierei. Despre transferul lui Nicolae Dobrin in Banie, Stroe sustine ca ar putea sa scrie o carte.
Rep.: Domnule C
Cornel Stroe, figura marcanta a fotbalului craiovean, este unul dintre oamenii care a avut ocazia sa ii schimbe traiectoria carierei. Despre transferul lui Nicolae Dobrin in Banie, Stroe sustine ca ar putea sa scrie o carte.
Rep.: Domnule Cornel Stroe cum ati reusit sa-l smulgeti Pitestiului pe magicianul Dobrin? C.S.: Ideea i-a apartinut lui Adrian Paunescu, iar eu, ca seful sectiei de fotbal, am materializat-o. Stiam ca va fi greu sa-l luam la Craiova, dar eram dispusi sa il tinem doi ani pe tusa, in carantina, si apoi sa-l folosim. Asa suna regulamentul. Urma sa joace in locul lui Strambeanu sau Ivan. El a venit la noi in vara lui a€™74. Trebuia sa evoluam in Cupa campionilor cu Aatvidaberg IF. Am zis ca ne vom prevala de precedentul creat de Inter Milano. Italienii aveau un jucator, Sigurvinsson, pe care nu-l puteau folosi in campionat, dar il jucau in cupele europene.  
Rep.: De ce nu l-ati folosit in joc, in acest caz? C.S.: Dobrin semnase cu noi. In carnetului lui de jucator era trecut asa: a€žJucator legitimat la clubul Universitatea Craiova, cu drept de joc de la 1 iulie 1976". Constantin Cernaianu, antrenorul de atunci, nu a vrut sa-l bage pe teren in dubla mansa cu Aatvidaberg. I-a fost frica sa nu fim penalizati. Nu am fi patit nimic! Cu Dobrin in teren, Universitatea s-ar fi calificat si ar fi maturat cu toti pe jos, in campionat, cel putin trei ani consecutiv.  
Rep.: Pitestenii cum au reactionat cand l-ati transferat? C.S.: Eiiiii, e o alta poveste. Ne-am dus noaptea cu doua camioane si i-am incarcat lucrurile. Ziua era imposibil sa-l iei pe Gicu din Pitesti. I-am dat un apartament pe Calea Severinului si am asteptat, apoi, sa-l putem folosi. L-am pierdut repede. Cand ne-am intors de la mansa retur a meciului cu suedezii, in Pitesti, ne-a oprit un militian. A cerut actele soferului si ne-a spus ca nu ne amendeaza pentru ca...Gicu e inapoi la Pitesti! Dobrin plecase, nu a vrut sa mai astepte sa rezolvam problema. Apoi a venit la noi Puiu Rapaport, presedintele FC Arges, si i-am dat dezlegarea. Contra a 50 de mii de lei de atunci. Atat cheltuisem noi cu Gicu. Salariu, apartament...  AMOREZAT DE MINGE. Cel mai bun prieten al lui Dobrin, in teribila echipa a Pitestiului, a fost portarul Narcis Coman. In prezent antrenor secund la Dunarea Giurgiu, fostul international, i-a fost partener de nazbatii, doi ani, la Pitesti si multi ani la nationala. a€žNici nu mai stiu cum ne-am imprietenit. Cred ca totul a venit de la sine". Coman este convins ca legatura de prietenie s-a cimentat foarte mult a€ždatorita faptului ca iubeam fotbalul enorm. Si voiam sa invingem. La un pahar de vin, dupa antrenamente, vorbeam numai despre fotbal. Dealtfel, Gicu a fost indragostit mai mult de minge decat de sotia sa, Gica!". Coman a vorbit ultima data cu bunul sau prieten acum doua saptamani: a€žEram la o emisiune televizata si l-au sunat. Pentru mine si-a dat perfuziile jos si a venit la telefon. M-a podidit plansul. Doamne ce prieten am pierdut..."  
SUSPENDAT, DAR INVINGATOR. Florin Halagian, omul care timp de 12 ani a gestionat cariera lui Nicolae Dobrin, sustine ca geniul fostului sau jucator nu i-a creat vreodata probleme majore de disciplina. a€žDomnule, lui Gicu nu puteam sa ii reprosez nimic. Noaptea era la sprit, iar ziua era un exemplu la antrenamente". a€žArmeanua€™" se faleste cu faptul ca i-a predat stafeta pe teren chiar lui Dobrin: a€žBre, eu am plecat la facultate acum 48 de ani. Atunci l-am lasat pe Dobrin sa poarte tricoul meu, cel cu nr. 10". Halagian nu poate uita meciul de poveste, din 1979. a€žJucam in Stefan cel Mare, contra lui Dinamo. aia aveau nevoie de victorie ca sa fie campioni. Pana si trofeul fusese inscriptionat de catre FRF cu a€žDinamo Campioana Nationala". Gicu era suspendat, de mine, ca ma suparase. Cu doua zile inainte de meci a venit si m-a implorat sa-l bag in echipa. Ca sa imi forteze mana si sa il bag in teren, s-a dus la ziaristi si le-a declarat: Daca jucam de 10 ori cu Dinamo, de 9 ori ne bat, dar acum ii batem noi. Ii bat eu! In minutul 92 a luat mingea de la centrul terenului si a inceput sa dribleze. Apoi, de la 30 de metri, i-a dat un gol lui Anutei pe care nu-l va uita niciodata. Amuzant este ca, la 3-3, i-a spus lui Anderco, arbitrul jocului: a€žFluiera acum ca daca nu ma duc si le dau gol!" Si le-a dat golul asta de poveste...


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.