Ne-am obisnuit ca prestigioasa Editura franceza Larousse sa onoreze publicul de toate varstele cu titluri dintre cele mai "serioase". Dar iata ca, de aceasta data, ne uimeste cu o premiera aparent "usuratica": Micul dictionar despre sexualitate.Â
Ne-am obisnuit ca prestigioasa Editura franceza Larousse sa onoreze publicul de toate varstele cu titluri dintre cele mai "serioase". Dar iata ca, de aceasta data, ne uimeste cu o premiera aparent "usuratica": Micul dictionar despre sexualitate. 
Manual, dar in acelasi timp enciclopedie, aceasta noua lucrare este realizata sub coordonarea doctorului Sylvain Mimoun, ginecolog, androlog si psihosomatician. El isi propune sa ajute cititorul sa inteleaga corect cum stau lucrurile cu sexul in fiecare etapa a vietii lui.

Aproximativ 1.200 de articole, elaborate intr-un stil precis, dar accesibil, ofera cititorului posibilitatea de a-si imbogati cunostintele, de a-si satisface unele curiozitati si de a raspunde unui numar enorm de intrebari, inclusiv celor considerate tabu. Scopul autorului este de a-i oferi cititorului sansa de a-si trai mai bine sexualitatea, prin cunoastere si informatii corecte. Astfel, lucrarea contine si un apreciabil volum de informatii privitoare la multe aspecte intime, mergand de la abstinenta pana la zigot (celula sau oul rezultat prin penetrarea ovulului de catre spermatozoid).   


SUMAR. Sexologia, medicina, psihologia, sociologia, dreptul si cultura generala sunt capitole ale acestei lucrari de referinta. Cititorul descopera aici un dictionar cu 500 de cuvinte si expresii din limbajul comun sau argotic, folosit pentru a enunta lucruri legate de sex, de sexualitate. Si, surpriza, lucrarea mai contine doua capitole speciale, evident ilustrate color, cu pozitiile cele mai obisnuite de facut sex. Si ca orice lucrare care se respecta, asa cum de altfel ne-a invatat Editura Larousse, inclusiv aceasta are in sumar capitole referitoare la opere de arta de referinta, cu teme erotice: picturi si sculpturi celebre, pelicule memorabile.   

Potrivit coordonatorului Micului dictionar Larousse asupra sexualitatii, lucrarea se adreseaza publicului larg, doamnelor si domnilor, indiferent de varsta. Dar mai ales este destinata adolescentilor, care adesea sunt surprinsi de propria sexualitate, din cauza unui imens gol de informatii despre acest subiect. "Eu le propun adolescentilor mai intai sa parcurga acest volum si mai apoi sa-si formeze unele convingeri privitoare la sexualitate", spune doctorul Sylvain Mimoun.

Doctorul Sylvain Mimoun mai spune ca dictionarul s-a vrut o lucrare elaborata intr-un stil ludic, accesibil, si mai putin un volum care "trateaza" boli. Mai precis, acest dictionar "abordeaza sexualitatea din perspectiva specialistilor, fara accente grave". Le Petit Larousse de la Sexualité se afla de la jumatatea lunii octombrie in librariile din Franta, la un pret de aproximativ 20 de euro.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.