Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a semnat, joi, Conventia Consiliului Europei pentru protectia copiilor impotriva exploatarii sexuale si a abuzurilor sexuale, documentul urmand sa fie supus ratificarii Parlamentului. Conventia este primul instru
Ministrul justitiei, Tudor Chiuariu, a semnat, joi, Conventia Consiliului Europei pentru protectia copiilor impotriva exploatarii sexuale si a abuzurilor sexuale, documentul urmand sa fie supus ratificarii Parlamentului. Conventia este primul instrument juridic al Consiliului Europei (CE) care prevede incriminarea diferitelor forme de abuz sexual impotriva copiilor, inclusiv a abuzurilor comise in mediul familial de catre unul dintre parinti, prin folosirea amenintarii, a fortei si a constrangerii, a anuntat, ieri, Ministerul Justitiei. Astfel, Conventia reglementeaza, pentru prima data, infractiunea de „grooming“, constand in inselarea increderii copiilor in scopuri sexuale, precum si regulile pentru prevenirea „turismului sexual“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.