Compania estimeaza afaceri de 1,2 mld. de euro pentru 2007
Operatorul va continua extinderea 3G si 3G+Numarul clientilor Orange Romania a crescut in ultimul an cu 24,2%   la 9,31 milioane, comparativ cu 7,49 milioane cat a avut in inte
Compania estimeaza afaceri de 1,2 mld. de euro pentru 2007
Operatorul va continua extinderea 3G si 3G+Numarul clientilor Orange Romania a crescut in ultimul an cu 24,2% la 9,31 milioane, comparativ cu 7,49 milioane cat a avut in intervalul similar al anului trecut. Numai in perioada iulie-septembrie 2007, numarul de utilizatori a crescut cu 738.000 de utilizatori.
"O crestere de 700.000 de clienti inseamna pentru Orange Romania cea mai mare crestere inregistrata intr-un trimestru in cei 10 ani de activitate pe piata romaneasca", a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.
Referitor la clientii pentru servicii de transmisii de date cu tehnologie broadband, numarul acestora s-a majorat la 504.000 la finele lunii septembrie, fata de 481.000 la 30 iunie. La sfarsitul trimestrului, reteaua GSM si EDGE a Orange Romania acoperea 81,28% din teritoriul Romaniei si 96,88% din populatie, iar serviciile 3G si 3G+ erau disponibile in 42 de mari orase, acoperind 34,31% populatie si 2,42% teritoriu.
"Orange continua sa investeasca sustinut in extinderea retelei broadband. Ţinand cont de specificul pietei locale faptul ca avem deja peste o jumatate de milion de clienti broadband este remarcabil. Dorim sa ne pastram dinamismul si pozitia puternica pe voce si date", a mai spus oficialul.
Ponderea serviciilor non-voce s-a mentinut la nivelul inregistrat in primul trimestru, respectiv 8,4% din veniturile totale.Orange a avut afaceri de peste 320 de milioane de euro in trimestrul 3Veniturile obtinute de Orange Romania din activitatile de comunicatii mobile au crescut in primele noua luni cu 14,7%, la 904 milioane de euro, potrivit datelor incluse intr-un raport al grupului France Telecom, din care face parte compania. In trimestrul al treilea, veniturile Orange Romania au inregistrat un avans similar, de 14,7%, plasandu-se la 326 milioane de euro.
Afacerile companiei au crescut intr-un ritm sustinut de la inceputul anului, continuand trendul ascendent din anul precedent. In conditiile mentinerii ritmului actual, incasarile Orange Romania ar putea depasi iar 300 de milioane de euro in ultimul trimestru, astfel ca, la nivelul anului 2007, veniturile grupului ar putea urca la 1,2 miliarde de euro.
"Am incredere ca si al patrulea trimestru va merge foarte bine si estimam ca vom incheia anul cu venituri de 1,2 miliarde de euro", a mai spus Richard Moat, CEO Orange Romania. Orange Romania a incheiat anul 2006 cu venituri totale de 1,08 miliarde de euro. Venitul mediu pe utilizator, calculat pentru ultimele 12 luni, a fost de 133 euro in trimestrul al treilea, in scadere fata de nivelul de 136 de euro inregistrat in perioada aprilie-iunie si cel de 137 de euro consemnat in primele trei luni ale acestui an. La inceputul lunii mai, directorul general al Orange Romania, Richard Moat, a estimat ca operatorul va incheia anul 2007 cu venituri de peste 1,1 miliarde de euro si va atinge noua milioane de clienti. Pe piata de profil mai activeaza Vodafone Romania, Cosmote Romania si Telemobil, operatorul serviciului Zapp.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.