Acum, in debut de campanie electorala pentru Parlamentul European, ne trezim ca dl Basescu vara si el o urna pentru uninominale. Dupa modelul "doua intr-una", prezidentul vrea de fapt si o alegere pentru el, caci pasarica referendumului ii zboara de
Acum, in debut de campanie electorala pentru Parlamentul European, ne trezim ca dl Basescu vara si el o urna pentru uninominale. Dupa modelul "doua intr-una", prezidentul vrea de fapt si o alegere pentru el, caci pasarica referendumului ii zboara de mult pe sub plesuvie, ca idee proprie. O coace demult, cum zic criminalistii, e cu premeditare, filmuletele lui Tataru fiind demult turnate. Cu aceasta noua nazbatie, dl Basescu pune Romania sa joace intr-un alt film decat cel european. Bagatul referendumului cu anasana peste europarlamentare, venind de la dusmanul declarat al Parlamentului, seamana cu un boicot al scrutinului deja amanat o data. Sa ne reamintim ca europarlamentarele au fost date peste cap de referendumul pentru suspendarea presedintelui. Basescu Traian n-a uitat cine a vrut sa-i traga scaunul de sub cap si da si el un cap in gura alegerilor. Si asa trimiterea parlamentarilor romani pentru Bruxelles este pentru o mare parte a electoratului fara miza. Uninominalul este un concept si mai indigest pentru populatie, asa incat stai si te intrebi de ce mai era necesar inca un strat de dezinteres pus pe democratia parlamentara?


Presedintele nu moare de dragul votului uninominal. Il doare insa la bascheti daca nea Ion va pune stampila in afara patratului de boci. Ca atare, trebuie invatat nea Ion ca tusul de la europarlamentare are o singura destinatie. Avand campania de referendum, PD si PLD merg sub pulpana dlui Basescu, si nu mai au nevoie sa-i treaca cineva strada spre Bruxelles.   


Guvernul va organiza alegerile dar si referendumul inutil. Ca atare, Palatul Victoria poate sa-i trimita dlui Basescu nebunia inapoi peste plasa. Executivul poate decide, fara sa-l acuze nimeni ca boicoteaza actiunea de consultare a populatiei, ca locurile de vot pentru europarlamentare si referendum sa fie diferite. Vor trebui si comisii diferite. Mergand cu logica mai departe vom avea si doua Romanii. Una europeana si una pentru urna basesciana.


In tot acest conflict declansat deliberat de un prezident cu derapaje grave exista o raza de speranta. Modelul fratilor gemeni Kaczinsky a fost respins acum o saptamana de polonezi. Toate ideile absurde ale fratilor aveau ecou si la Cotroceni, devenit cutia de rezonanta a nebunilor din Varsovia. Iata ca polonezii au decis. Si in Romania, referendumul poate fi un inceput al infrangerii pentru geniul scandalului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.