Rusia recurge la masuri pentru controlul preturilor ce aduc aminte de perioada sovietica. Dupa ce, in septembrie, pretul uleiului a crescut cu 13,5% si cel al laptelui cu peste 7%, presedintele Putin a decis sa limiteze adaosul comercial al produselo
Rusia recurge la masuri pentru controlul preturilor ce aduc aminte de perioada sovietica. Dupa ce, in septembrie, pretul uleiului a crescut cu 13,5% si cel al laptelui cu peste 7%, presedintele Putin a decis sa limiteze adaosul comercial al produselor agricole la 10% si sa mareasca tarifele de export la griu de la 10 la 30%, astfel incit piata interna sa fie bine aprovizionata. Controlul preturilor vine la doar citeva zile dupa ce presedintele a anuntat marirea pensiilor, iar gestul este considerat drept unul strict electoral inaintea alegerilor legislative de pe 2 decembrie. Analistii economici considera ca masurile populiste ale lui Putin vor duce la depasirea neta a pragului de 8% al inflatiei. (R.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.