Invitat la Bucuresti sa vorbeasca despre pericolele organismelor modificate genetic (OMG), profesorul Gilles-Eric Seralini (foto) de la Universitatea Caen din Franta a insistat asupra promovarii agriculturii ecologice in Romania, ca stat tanar membru
Invitat la Bucuresti sa vorbeasca despre pericolele organismelor modificate genetic (OMG), profesorul Gilles-Eric Seralini (foto) de la Universitatea Caen din Franta a insistat asupra promovarii agriculturii ecologice in Romania, ca stat tanar membru al UE, o Uniune care are la ora actuala cea mai restrictiva legislatie privind OMG.

Expert in biologie moleculara, presedinte stiintific al Comitetului de Cercetare si Informare Independenta de Inginerie Genetica si autor al mai multor studii anti-OMG (considerate controversate de unele organisme autorizate din Europa), profesorul nu s-a aratat tentat sa consume mamaliga din malai romanesc inainte de o testare in laborator, "care nu costa decat cativa euro". "Nu vrem sa fim considerati cobai", a spus Seralini la inceputul discursului. Aproximativ 80% din europeni sunt anti-OMG, iar agricultura ecologica pare sa fie singura noastra sansa, potrivit specialistului, care a recunoscut ca agricultura fara chimicale este mult mai scumpa, la produsele ei avand acces un numar redus de oameni.


STUDII. Profesorul a vorbit la timpul prezent despre culturile de soia modificata genetic care ar exista la ora actuala in Romania si a incurajat statul roman sa insiste pe langa marile companii producatoare de pesticide sa faca publice studiile legate de OMG introduse pe piata noastra. Seralini l-a informat pe reprezentantul Ministerului Mediului asupra existentei, cel putin la compania Monsanto, a unor studii legate de testele de laborator facute pe OMG. Aceste teste sunt tinute la secret, dar Bucurestiul ar trebui sa insiste pentru publicarea lor. In context, Seralini a amintit ca lipsa de informare i-a facut si pe senatorii romani sa voteze acum doua zile pentru introducerea OMG in tara noastra.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.