Amatto a precizat ca discutiile cu ministrul roman al Internelor, Cristian David (foto), s-au axat pe colaborarea dintre autoritatile celor doua state, in special in cazul posibilelor expulzari din Italia a unor infractori romani care pericliteaza si
Amatto a precizat ca discutiile cu ministrul roman al Internelor, Cristian David (foto), s-au axat pe colaborarea dintre autoritatile celor doua state, in special in cazul posibilelor expulzari din Italia a unor infractori romani care pericliteaza siguranta comunitatii. In acest context, Amato a facut referire si la problema romilor, sustinand necesitatea unor programe desfasurate in colaborare de autoritatile locale din cele doua tari, care sa "convinga" romii sa nu-si mai paraseasca tarile de origine. Amatto a precizat ca autoritatile italiene urmeaza sa reglementeze din punct de vedere legislativ modalitatea de acordare a unui anume statut celor care intentioneaza sa se stabileasca in Italia. "Oricum, numarul infractiunilor savarsite de romani pe teritoriul Italiei este mic in comparatie cu marimea comunitatii stabilite aici", a precizat Amato.
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a precizat, citat de Mediafax, ca in urma cooperarii dintre politistii din cele doua tari au fost arestati 250 de romani care au comis infractiuni in Italia si au fost anchetati alti 200 de suspecti. David a facut referire la necesitatea integrarii romanilor in comunitati, concomitent cu idenficarea unor solutii, cel mai probabil de natura sociala, care sa duca la repatrierea voluntara a acestora. Cristian David a adaugat ca in perioada urmatoare, celor cinci politisti aflati in Italia pentru investigarea infractiunilor savarsite de romani li se vor adauga alti cinci. Seful Politiei Romane, chestorul Gheorghe Popa, prezent la eveniment, a mentionat ca cei cinci romani urmeaza sa fie selectionati, precizand ca cel putin doi dintre acestia trebuie sa cunoasca limba romanes. Ministrul italian de Interne, Giuliano Amato, a prezentat, la sfarsitul lunii septembrie, in fata Comisiei pentru Afaceri Constitutionale a Senatului italian, principiile directoare ale "pachetului de legi ale sigurantei" propus de Guvern, printre care si simplificarea procedurilor de expulzare a infractorilor romi din Romania. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.