Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au adoptat, ieri, in sedinta reunita, cu unanimitate de voturi, propunerile facute de Comisia parlamentara speciala privind repartizarea timpilor de antena alocati candidatilor la alegerile pe
Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au adoptat, ieri, in sedinta reunita, cu unanimitate de voturi, propunerile facute de Comisia parlamentara speciala privind repartizarea timpilor de antena alocati candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European. „Timpii de antena s-au repartizat potrivit recomandarilor Comisiei parlamentare speciale, sunt egali, 4/5 apartinand partidelor parlamentare si 1/5 celor neparlamentare”, a declarat, dupa sedinta, secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu. Astfel, la Radio Romania Actualitati se va difuza o emisiune de 50 de minute, intitulata Tribuna Eurocandidatilor. Emisiunea va fi difuzata zilnic, de la ora 15.00, de luni pana vineri. In cadrul acestei emisiuni, din 50 de minute, 10 vor fi alocate cortinelor muzicale si prezentatorului. Astfel RRA va aloca, pe fiecare emisiune in parte, cate 5 minute si 20 de secunde pentru fiecare partid parlamentar si cate un minut pentru fiecare partid neparlamentar si pentru independent.
Membrii comisiei au cazut de acord ca timpul de un minut este foarte limitat pentru partidele neparlamentare si pentru independent, decizand ca acestia sa beneficieze de doua minute, in conditiile in care vor aparea din doua in doua zile. Şi in cazul TVR se va pastra acelasi raport de 4/5 la 1/5 intre partidele parlamentare si cele neparlamentare. Astfel, TVR va difuza in prima zi de campanie, respectiv pe 26 noiembrie, o emisiune intitulata „Parlamentul Europei”, care va avea 45 de minute (36 pentru partidele parlamentare si 9 pentru partidele neparlamentare si independent). De asemenea, TVR 2 va difuza o emisiune de 25 de minute (20 pentru partidele parlamentare si 5 pentru partidele neparlamentare si independent), de la ora 19.30. TVR International va prelua emisiunile difuzate de TVR1. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.