Producatorul de componente industriale si constructii metalice Caromet Caransebes si-ar putea majora capitalul social cu 13,6 milioane lei, la 38,05 milioane de lei, prin aport in numerar din partea actionarilor, propunerea urmand sa fie discutata in
Producatorul de componente industriale si constructii metalice Caromet Caransebes si-ar putea majora capitalul social cu 13,6 milioane lei, la 38,05 milioane de lei, prin aport in numerar din partea actionarilor, propunerea urmand sa fie discutata in data de 23 noiembrie, a anuntat compania intr-un comunicat transmis ieri pietei Rasdaq.
Operatiunea va avea loc prin emiterea a 5,44 milioane de actiuni noi cu o valoare nominala de 2,5 lei pe titlu.
Actionarii vor putea subscrie titlurile proportional cu cota detinuta, in termen de 60 de zile de la publicarea hotararii in Monitorul Oficial. Actiunile nesubscrise vor fi anulate. Conform ultimelor date transmise de Caromet catre Rasdaq, pe 9 august, actionarul majoritar este firma Iasitex, cu o participatie de 93,28%.
In primul semestru, firma a avut o cifra de afaceri de 9,88 milioane de lei, cu aproape 28% mai mica decat in perioada similara a anului trecut.
Totodata, profitul Caromet a crescut la 3,02 milioane de lei, fata de castigul de 234.623 de lei din primele sase luni ale anului 2006.
Firma are un capital social in valoare de 24,45 milioane de lei.
Actiunile Caromet au fost tranzactionate ieri la un pret de 3,9 lei pe unitate, in crestere cu 5,69% fata de cotatia de vineri.
Titlurile se tranzactioneaza pe sectiunea XMBS a pietei Rasdaq.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.