Sandru a afirmat ca PIN ar dori ca pensia minima garantata sa fie la nivelul salariului minim pe economie. Deputatul a spus ca va introduce cat mai repede proiectul de lege in circuitul parlamentar si ca spera ca va avea sustinere in acest demers men
Sandru a afirmat ca PIN ar dori ca pensia minima garantata sa fie la nivelul salariului minim pe economie. Deputatul a spus ca va introduce cat mai repede proiectul de lege in circuitul parlamentar si ca spera ca va avea sustinere in acest demers menit sa ii ajute pe pensionari. "O pensie minima echivalenta cu salariul minim este o masura menita sa deschida posibilitatea dezbaterii problemei traiului decent", a precizat Sandru. Ea a apreciat ca, desi pensia minima nu va putea asigura, in mod realist, un nivel suficient pentru acoperirea tuturor necesitatilor pentru un pensionar, totusi ar reprezenta dovada ca statul ofera un minim garantat nu doar pentru salariati, dar si pentru cei care zeci de ani au contribuit, prin taxe si impozite, la dezvoltarea tarii. Propunerea PIN se refera la introducerea in legislatia actuala, acolo unde se vorbeste de salariul minim pe economie, a unei sintagme referitoare la pensia minima. In Codul Muncii, o asemenea mentiune ar reprezenta o garantie a obligatiei statului de a asigura un minim si pensionarilor", a mai spus Sandru. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.