Scoala generala King din Maine este prima institutie de invatamant din stat care ofera o gama variata de anticonceptionale elevelor care nici nu au implinit 14 ani. Pentru a obtine contraceptivele, elevii au nevoie de permisiunea parintilor sa mearga
Scoala generala King din Maine este prima institutie de invatamant din stat care ofera o gama variata de anticonceptionale elevelor care nici nu au implinit 14 ani. Pentru a obtine contraceptivele, elevii au nevoie de permisiunea parintilor sa mearga la medic, insa tratamentul este confidential (conform legii statului), ceea ce permite micilor pacienti sa decida daca doresc sau nu sa-si informeze parintii despre tratamentul pe care il urmeaza. Majoritatea elevilor din ciclul gimnazial din SUA au intre 11 si 13 ani. Numai in Portland, in ultimii patru ani, scolile generale au raportat 17 sarcini in randul elevelor, fara sa se mai puna la socoteala avorturile care nu au fost raportate cadrelor medicale. Exista voci pro si contra acestei initiative, cei care se opun aducand in discutie atat aspectele legate de sanatate, cat si pe cele religioase. In orice caz, este bine ca, desi in SUA o fetita de 11 ani are voie sa ia anticonceptionale, totusi nu poate bea bere decat dupa ce implineste 21 de ani. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.