Executivul a analizat in prima lectura proiectul Ministerului de Interne privind modificarea Legii privind regimul armelor si munitiilor. Acest proiect de act normativ sanctioneaza penal uzul nejustificat sau ilegal al armelor neletale. Proiectul de
Executivul a analizat in prima lectura proiectul Ministerului de Interne privind modificarea Legii privind regimul armelor si munitiilor. Acest proiect de act normativ sanctioneaza penal uzul nejustificat sau ilegal al armelor neletale. Proiectul de modificare a Legii 295/2004 stabileste si conditii mai aspre pentru obtinerea si utilizarea armelor neletale. Potrivit biroului de presa al Guvernului, in sedinta de ieri au fost aduse unele obiectii de fond. In consecinta, actul normativ va fi cel mai probabil aprobat in sedinta Guvernului de saptamana viitoare.
Propunerea MIRA incrimineaza ca infractiune uzul de arma neletala fara drept, din categoria celor supuse autorizarii, pedeapsa fiind inchisoare de la sase luni la trei ani, in conditiile in care legea actuala sanctioneaza doar aceste abateri numai cu amenda. De asemenea, daca pana in prezent aceste arme puteau fi obtinute de orice persoana cu varsta de 18 ani, fara alte conditii suplimentare in afara de o notificare a Politiei asupra intentiei de cumparare, noua lege prevede necesitatea lipsei antecedentelor penale. Mai mult, pentru achizitionarea unor arme neletale se va urma procedura autorizarii in vederea procurarii, iar pentru detinere, port si folosire, procedura emiterii permisului de arma. Conform proiectului, procedura autorizarii va include lipsa antecedentelor penale, aviz psihologic si lipsa unor situatii care sa fi determinat revocarea sau anularea dreptului de port si folosire a armelor neletale, in ultimii cinci ani. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.