Malaria ucide in fiecare an un milion de oameni, iar 80% dintre acestia sunt copii, se arata intr-un studiu dat publicitatii miercuri de UNICEF (Fondul Natiunilor Unite pentru copii), relateaza APA, citata de Rompres.   Desi in t

Malaria ucide in fiecare an un milion de oameni, iar 80% dintre acestia sunt copii, se arata intr-un studiu dat publicitatii miercuri de UNICEF (Fondul Natiunilor Unite pentru copii), relateaza APA, citata de Rompres.   Desi in tarile africane de la sud de Sahara populatia se protejeaza mai bine de muscaturile insectelor, in zonele mai sarace majoritatea copiilor dorm tot fara protectie impotriva tantarilor, insecte care transmit malaria. Potrivit raportului UNICEF, numarul copiilor cu varste sub cinci ani care mor de malarie la sud de Sahara ar putea fi redus cu pana la 18%, numai daca plasele pentru tantari ar fi folosite cum trebuie, mai noteaza APA.  Ingrijirea medicala este si ea deficitara: numai unul din trei copii bolnavi de malarie primeste medicamente, fata de care unii tantari au devenit insa rezistenti, iar medicamente mai eficiente ar costa de pana la zece ori mai mult.  Malaria mai contribuie si la malnutritie, care provoaca moartea in peste jumatate din cazurile copiilor mai mici de cinci ani, noteaza agentia de stiri Reuters. Potrivit UNICEF, cea mai buna metoda de prevenire a malariei o constituie folosirea unor plase de tantari impregnate cu substante protectoare impotriva insectelor. Din cele 25 de milioane de astfel de plase puse la dispozitie de UNICEF, peste 90% sunt impartite gratis gravidelor si copiilor cu varste sub cinci ani. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.