Ieri, in piata la termen de la Sibiu, au fost tranzactionate primele contracte pe raportul euro/leu cu scadenta septembrie la un pret de 3,36 lei, semn ca investitorii mizeaza pe o stabilizare si chiar o apreciere a leului, datorita perspectivelor de
Ieri, in piata la termen de la Sibiu, au fost tranzactionate primele contracte pe raportul euro/leu cu scadenta septembrie la un pret de 3,36 lei, semn ca investitorii mizeaza pe o stabilizare si chiar o apreciere a leului, datorita perspectivelor de modificare a politicii monetare a BNR. Pentru scadenta decembrie piata a fost volatila, tranzactiile realizandu-se la preturi de 3,36 - 3,383 lei, pretul de cotare fiind stabilit la 3,3799 lei, mai sus cu un ban fata de luni.
Daca luni speculatorii pe pozitii long au beneficiat de aprecierile preturilor la derivatele pe actiuni, unii dintre ei marcandu-si o parte din profituri, sedinta de ieri a fost una prielnica speculatorilor short, datorita revenirii cotatiilor pe "rosu".
Lichiditatea a crescut usor fiind tranzactionate 4.631, valoarea lor reprezentand echivalentul a peste 19 milioane de lei, iar numarul pozitiilor s-a mentinut la 51.000.
Cele mai cautate derivate au ramas cele pe SIF 5, pretul de cotare pentru decembrie scazand cu 7 bani la 4,57 lei, in timp ce tranzactiile au fost realizate la 4,5501 - 4,61 lei. Pentru martie, deprecierea a fost de 6,61 bani, pretul coborand la 4,7839 lei, iar pentru iunie reculul a fost de 5,24 bani, pretul de cotare fiind stabilit la 4,905 lei.
Derivatele pe SIF 2 au avut o evolutie similara, depreciindu-se cu 6,97 bani pentru sfarsitul anului, pretul de la inchidere fiind de 3,6603 lei, dupa ce pe parcursul sedintei tranzactiile au fost realizate la 3,66 - 3,7 lei, in timp ce pentru martie pretul de cotare a pierdut 1,5 bani coborand la 3,85 lei.
Trebuie remarcat interesul investitorilor pentru derivatele ce au ca suport aurul, uncia fiind cotata pentru sfarsitul anului la un pret de 750 dolari, cu un maxim al zilei de 755 dolari, in scadere cu 4,5 dolari fata de sedinta precedenta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.