intre 19-65 de ani si 1300 mg/pe zi dupa 65 de ani. Anumite vegetale cum ar fi broccoli sau pestele intreg cu oase (sardine, hamsii), nucile, migdalele, preparatele tofu sunt excelente surse de calciu. Vitamina D este esentiala pentru absorbtia calciului din intestin. Ea este sintetizata in piele in timpul expunerii la soare. In lunile de iarna, suplimentarea dietetica sau medicamentoasa a organismului cu aceasta vitamina devine importanta, mai ales la populatiile din zonele nordice sau pentru varstnicii care nu pot iesi din casa. Sursele principale sunt pestele gras (somon, sardine si macrou), iar in unele tari alimente imbogatite cum ar fi cerealele.
Despre autor:
Sursa: Romania Libera
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Baboon, roboții antrenați să îți automatizeze rapid și eficient afacerea
Sursa: start-up.ro
-
Programul Sezamo de Paște: până când putem face cumpărături și ce reduceri a...
Sursa: retail.ro
-
5 trucuri pentru a evita problemele digestive de Paște. Așa te poți bucura de...
Sursa: garbo.ro
-
Sunt bolnavă de tine, deși nu ești al meu...
Sursa: kudika.ro
-
Raiffeisen Bank are o ofertă la creditele ipotecare
Sursa: futurebanking.ro
-
Diana Șoșoacă intră în cursa pentru Primăria Capitalei
Sursa: wall-street.ro